Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2007 23:28 - Транссентименталност- що е то?
Автор: tessy Категория: Тя и той   
Прочетен: 13975 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 01.05.2007 00:05


Напоследък се говори много за транссексуалност, бисексуалност, хомосексуалност. Аз няма да говоря точно за това. Аз ще говоря за един нов термин, чиято поява се дължи на новата категория, която изисква появата му. Става въпрос за транссентименталност. Сега ще стане ясно и какво има впредвид този термин. В думата “бисекс” акцента пада върху секса, но сърцето е това, което има значение.

image

Повечето жени, когато са били девойки са изпитвали привличане към собствения си пол. Дали поради една или друга причина това желание е било постоянно живо. Някои от тях са се поддали на изкушението да целунат жена, да правят любов с нея. Със сигурност сексът между две жени е по- труден физически, но е един по- естетически секс, по- дълбоко свързан с обожанието, съзерцаването, галенето, докато сексът между мъже е повече на базата на действието и има повече бързина. Сексът между жени е по- красив, по- нежен.

Не трябва да имаме страх и да гледаме с лошо око на желанието към индивидите от собствения ни пол като аномалия. Думата “трансгресивност” е за тези, които не са освободени психически, защото по принцип трансгресивност не съществува. Едно нещо е сигурно: думата “бисексуален” вече е грешна, защото изтъква сексуалния характер, слага акцента върху идеята, че ти можеш да си легнеш с човек от собствения ти пол. Да, но любовта е нещо много, много повече. Любовта е едно много по- обширно понятие.

Точната дума е транссентименталност. Защото ти казва, че си свободна да изпитваш чувства, свободна да се влюбиш, какво значение има дали в жена или в мъж, защото не е полът, който прави разликата, а умът и в сентименталните отношения между мъжете и жените.

image

В любовта между мъжете и жените винаги има едно усложнение, което в любовта между жени не съществува. Не се знае защо го има, дали защото жените имат някакво по- магическо влияние върху мъжете, дали е мисълта, че не можем да си позволим умствено господство над една жена? Точен отговор не може да се даде, но това е така. Може би съзнавайки, че имаме до себе си същество от същия пол, ни кара да се отпуснем повече, да бъдем самите себе си, не се нуждаем от маски, не е нужно да правим опити да заблуждаваме, защото жените се познават помежду си, тяхната натура е една и съща.

image

Какво казват психолозите в случая?

Те виждат идеята за транссентименталност като нещо от рода на удоволствие породено от любопитство, едни отношения преди всичко много разпространени. Днес има много голяма широта на възгледите, много слабо чувство за вина и това спомага да се чувстваме по- освободени и да живеем спокойно нашата сексуалност и нашите любови. Но това, което не е възможно е постоянната смяна- мъж, после жена, после мъж. Все накъде трябва да се спре, нали? Тоест всеки един от нас в крайна сметка избира най- подходящия за себе си индивид, бил той мъж или жена. Или с общи думи казано, трансентиментални можем да бъдем за кратко, за един период от време, но не и завинаги. Естествено и елементите на привличане между жени се променят. Жените се оглеждат една в друга. Е една любов, която проектира собствените чувства върху другата жена. Жените се чувстват по– разбрани. Нещо, което в любовта с мъже не се случва. С мъжете, защото мъжката психика е по- различна, разбирането трябва да се извоюва. Но защо тогава жените се връщат отново към мъжете? Може да се каже, че се връщат за да усетят отново какво е да се бориш, защото в любовта между мъж и жена има завоюване, по- силно изразено търсене на индивида, нещо което в една връзка между жени е по- слабо.

Ситуацията между транссантименталните мъже е по- различна. Е по-тревожна. Няма я защитната обвивка, в която любовта расте като в спокоен пристан. Няма я онази нежност, онова разбиране, онази близост. Всичко има едно по- ясно изразено сексуално значение.

Въпреки че още Фройд е казал, че всеки човек носи в себе си бисексуалността, при преминаването ни от едните в другите отношения, не трябва никога да забравяме къде отиваме. Движението има смисъл само тогава, когато ни кара да израстваме било то емоционално, сенитиментално или ментално. Това важи за всички сфери от нашия живот.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tessy - мила,
01.05.2007 00:18
те усложненията според мен, идват от по закостенялото и затвореното мислене. Ако човек е с широки възгледи и openminded не мисля, че ще се случват проблемите. Но като се замисля, то и в отношенията мъже- жени е така.
Благодаря ти, че коментира. Прегръщам те.
цитирай
2. tessy - така е 8551,
03.05.2007 22:37
хомосексуални, е имало още в древна Гърция. С течение на епохите и нравите се променят.
цитирай
3. dragosakos - О времена,
05.05.2007 19:42
о нрави! В крайна сметка, решението си го взима всеки. Аз съм съгласна, че всички сме се изкушавали да бъдем с човек от собствения си пол. Дори и сега има моменти, в които се заглеждам по добре оформени гърди на друга жена или хубаво дупе. А твърдя, че съм 101% хетеросексуална! Може би и това ни е "Закодирано", за да го изпитаме.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tessy
Категория: Тя и той
Прочетен: 572505
Постинги: 130
Коментари: 563
Гласове: 3592
Архив