Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2007 22:53 - Сексът по време на цикъл
Автор: tessy Категория: Тя и той   
Прочетен: 3278 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 05.02.2007 23:03


Възможен ли е сексът по време на  менструалния  цикъл?
За голяма част от мъжете, които изповядват  някои от световните религии този  въпрос  не  може дори да бъде поставен. Според  народните  схващания и някои религиозни такива, жената по време  на  цикъл се смята  за “нечиста” и поради това всяко сближаване с нея по време  на този  период  се забранява. Евреите  са превърнали въздържанието  в такъв момент почит в правило, докато  жителите  на Западна Европа не се подчиняват  на подобни схващания. Съществуват сериозни основания да си зададем  въпроса дали  въздържанието по време на цикъл има хигиенични основания или това е древен предразсъдък в основата, на което лежи погрешно съждение? Съвременната  наука  клони към  втората теза. Разглеждането  на този въпрос  трябва да бъде погледнато както в светлината на физическите, така и на психическите фактори
      При  жените  желанието за полово сношение  може  рязко да се увеличи по време на целият  менструален цикъл или само  в първите дни на появата му. В същото това време  инстинктивното поведение за сближаване при  мъжа може да бъде провокирано именно от специфичното състояние, в което се намира жената. Проявата  на  това поведение е възможно поради много причини.  Като начало трябва да напомним, че съществуват напълно нормални представители на  мъжкия пол, за които това състояние  при жените е крайно възбуждащо. При някои двойки коитусът  в началото или в края на цикъла донася максимално наслаждение. Причините за това могат  да бъдат и наследствени  фактори, които намират отражение и произход  в подсъзнанието ни. Ако имате желание да пристъпите към такъв акт трябва да сте  наясно, че е най- добре да познавате отдавна партньора, да му вярвате и да го обичате, за да можете да се отпуснете в такава обстановка и да преживеете оргазъм. Специалистите съветват преди да предприемете такова действие да сте се установили на постоянен партньор, с когото да имате регулярен полов живот. В случай, че не се съобразите с тези условия, факторите, които предизвикват психологическо неудобство ще вземат връх над удоволствието.
Притесненията за протичането и обстоятелствата около сношението по време на цикъл са големи както за мъжете, така и за жените. Появата  на  жената в такива ситуации  носи рискове за нейното самочувствие (ако партньорът е недоброжелателен и  недалновиден), приемането й като естетичен обект, а също така и за целомъдрието на жената. Последният аргумент се корени в подсъзнанието, когато  сексът по време на менструация  навява мисли за “нечистотията “ на жената в този период. Общото схващане е, че по време на най- силното кръвотечение е по – добре да се въздържате от полови контакти, докато в началото и края на цикъла половите контакти се предпочитат. Що се отнася до мъжете  някои автори твърдят, че по време на цикъла се активизират вещества в отделяната кръв у жената, които  могат  да предизвикат  възпаление на  слъзната обвивка на  пикочния канал. Възможно е резултатите от секретите и  менструални продукти да са токсични, но в същото време  не съществува доказателство, че гореспоменатото възпаление се дължи именно  на  веществата отделяни по време на цикъла. Обяснението на подобни факти трябва да се търси изключително в областта на бактериологията. Известни са случаи (които са сравнително чести), при които след сношение по време на менструацията се регистрира възпаление на  пикочния канал, който напомня на гонорея, но без да има наличие на гонококи. Възпаленията от този род обикновено не са опасни или поне не винаги, което подсказва, че при наличието на едно такова възпаление е добре да посетите лекар. Подобни преживявания са неприятни както сами по себе си, така и в по отношение на опасенията, които започват да се появяват. Тук можем  с увереност да кажем, че не става дума за съществуваща инфекция при жената, но можем да предположим  за недостатъчна хигиена, особено от страна на жената. Смята се, че ако  се съблюдават правилата за чистота  и правилна хигиена, то опасност не съществува. Въпреки това тук е момента да се отбележи, че понякога по време на полов акт по време на менструация е възможно да се заразите с гонорея. Много често гонококите, които са в резултат от предишно заболяване на ( жената или мъжа) остават на организма (половите органи) на жената  в неактивно състояние и следователно не биха могли да  причинят зараза. Но по време на менструация тези микроби могат отново да станат вирулентни и след коитуса те биха могли да навлязат в каналчето на члена и да предизвикат гонорея с всичките й признаци.
  Психическите фактори за жените са от голямо значение при един такъв полов акт. Овен тях  съществуват и физически такива, за които  жената трябва да следи по време на цикъла си. Първото нещо е физическото изтощение, което усещат жените по време на цикъл; второ- увеличеното  “кръвонапълване” на половите органи по време на цикъла, което по принцип води към увеличаване на сексуалното желание и увеличава удоволствието. То е и причина да се появи свръхчувствителност и така половото сношение да бъде нежелателно и болезнено; трето-увеличаването на кръвотечението по време на акта. Възможно е след полов акт кръвотечението, което вече е почти спряло да се възобнови. Силната възбуда е способна да предизвика болки, които да се превърнат в хронични, ако сношението се повтаря често по време на цикъл и има предразположеност за това. Четвърто- уязвимостта на влагалището и вулвата поради проницаемостта на тъканите при рязко отделяне на по– голямо количество кръв и постепенното действие на започналата менструация. Подобно състояние е опасно поради това, че  съществува вероятност при някои условия да се нарани влагалището и особено податливата среда  на инфекции. Пето– снижението на общото и локалното съпротивление на болестотворните микроорганизми. Микробите, които се намират в женските полови органи по това време могат много лесно да станат активни. Шесто- когато има наличие на някои скрито протичащи  болести. Когато става въпрос за възпалителни процеси на половите органи, сношението по време на цикъл утежнява този процес.
Гореизброените проблеми са изведени по научен път и са резултат от многобройни изследвания. Следователно може да се направят следните изводи: Ако жената  и мъжа съблюдават  хигиенни навици, не се притесняват от естетическата страна на преживяването и двамата се стремят към това, а същевременно и двамата партньори са абсолютно здрави и не се нарушават някои граници, причини да не се осъществява полов акт по време на  менструалния цикъл няма. От друга страна, ако  жената чувства отмаляване, ако има склонност към силно кръвотечение, ако се наблюдава повишен чувствителност, ако има скрито възпаление на яйчниците и прилежащите им тръби, то е по- добре  жената да избягва сексуално възбуждане по време на цикъла. При положение, че има и най- малкото съмнение за наличието на болестотворни микроби в половите органи на мъжа или жената е необходимо те да се въздържат от полови контакти по време на целият менструален цикъл.

Източник: интернетГласувай:
0
01. ivominchev - Не е приятно
16.02.2007 09:58
Случвало ми се е да правя секс с жена в цикъл. Определено не ми беше приятно. Да. Казват че едното от условията е да сте партньори отдавна. Ами в нашия случай си беше така.
Не знам. Явно не е за всеки.
цитирай
2. анонимен - Напротив
20.10.2007 03:18
Аз като мъж твърдя , че винаги имам желание за секс. По време на цикъла на приятелката ми това желание нараства неимоверно както при мен така и при приятелката ми. От опит твърдя , че ако е добре предразположена - няма значение че е в цикъл , тя свършва много по-бързо , удоволствието е неописуемо , особено ако свършите заедно. Разбира се това зависи строго от индивидуалността на двамата. Успех!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tessy
Категория: Тя и той
Прочетен: 463311
Постинги: 130
Коментари: 563
Гласове: 3592
Архив