Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2006 19:04 - Зеленоокото чудовище
Автор: tessy Категория: Тя и той   
Прочетен: 4178 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2006 21:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Гледаш я в големите зелени очи и се чудиш, истина ли е или не е? Възможно ли е той да ти е сторил това или е само плод на твоят мозък? Искаш неистово да разбереш истината, но се чудиш как да поставиш въпроса. Иска ти се да го нападнеш, но знаеш, че така той само ще се затвори в себе си. Искаш да поговорите като хора, но в момента за теб е невъзможно с това чудовище в сърцето. Би било добре да се направиш, че не забелязваш нищо, че знаците не са налице. Как би искала да си по- глупава и да не забелязваш нищо. Да гледаш себе си и собственото си удоволствие, нищо и никой да не те интересува. Не е възможно, с него си, имате връзка и тя зависи от вас двамата и от отношенията ви. Нищо не се оправя с махане на ръка, но може да се се опиташ да забравиш. Може да се опиташ да разсъдиш , да помислиш. И все пак най- добрия начин си остава разговора. Ще се опиташ да не повишаваш тон, да говориш спокойно, да го наблюдаваш повече. А ако не е истина, тогава като каква се показваш? Като глупачка или като абсолютната ревнивка. Да, за ревността става дума в този ми пост.

Ревността е полезна в малки дози. Когато си желан ти се вдига самочувствието и партньорът ти осъзнава, че си личност, която не иска да загуби. Когато той е желаният е същото. За мен, който никога не ревнува значи, че не обича. Защото не ревнуваме хора, които не значат нищо за нас, ревнуваме тези, на които държим. Не говоря за патологии, говоря за нормалната щипка пеперончино във всяка връзка. Но трябва да се научим да извличаме ползата от ревността, която не е нищо друго освен един страх. Страх от загубата на любим човек; страх от самотата; страх, че не сме на високо ниво; страх, че другите са по- добри от нас. Ревността може да ни накара да се подобрим, да изгладим своите несъвършенства, страхът понякога води до високи резултати. Ревността може да бъде градивна, стига да успееш да я овладееш, да умееш да я контролираш.

Стига не се стига до крайности като новопоявилото се сдружение на така наречените “cuckold”. Това са хора, на които им доставя удоволствие наблюдението на собствените си партньорки, когато правят секс с други мъже. Част от възбудата идва от чувството за страх. Но страх от какво? Страх, че собствената им партньорка може да предпочете другия пред тях. За сега това са само мъже, а аз мисля, че и така ще си остане. Това според мен е вече патология. Вярно е, че всеки има право да живее собствения си живот, както намери за добре, но е добре, че това са ситуации ограничени.

Този пример обаче може да покаже и нещо друго, че ревността не е само лошо качество, ето че има хора, които извличат удоволствие от нея. Макар и малко екстремно.

А какво представлява шведската тройка? Не е ли точно като случаите по- горе? И в колко от случаите, жената го прави от любов към мъжа, а той после не иска да има нищо общо с нея, защото го е правила с друг мъж? Не иска да я вижда, защото не е бил подготвен за това, което ще види, не е бил подготвен да види как друг мъж обладава собствената му приятелка и на нея това да и харесва. Не е ли това същия този страх- страха, че другия е по- добър любовник от теб? И в тези случай това ревност ли е или не? За да правиш тройка се искат топки. Трябва да си силен психически. Или да не ти пука. Малко се отклоних от темата. Затова нека обобщя:

Щипката ревност в една връзка е като щипка сол върху филия хляб, прави го по- вкусен. Но не прекалявайте, защото ефектът е същия като от пресолено ядене- отвратително е.



Тагове:   чудовище,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. outfaced - според мен пък...
21.11.2006 19:27
Ревността е дестроктивно чуство, дори и в малки дози (тогава просто ефекта е малък). Никога не съм наблюдавал положителен ефект от изблик на ревност от моя страна или от страна на партньорката ... напротив, за мен това е липса на доверие и неразбиране. Никога не съм изпитвал истински ревност. Стигне ли се до там, значи има основателна причина и то вече не точно ревност а си е направо яд и злоба, че някой ми отнема нещо и че не мога да го задържа.

също така ревността на партньорката никога не е ме е карала да се чувствам по желан.

Ревността е едно от чувствата сродно с егоизма ... ревнуваш ли някой, значи го смяташ за твоя собственост и те дразни че той проявява собствена воля или че нямаш контрол над действията му.

Кактое казал поета
If you love somebode, set them free ...

поне аз съм на тоя принцип

поздрави :)
цитирай
2. tessy - до outfaced
21.11.2006 21:02
Доколкото те усещам ти говориш за голяма ревност, аз ти говоря за ревност, която си остава само в твоите мисли, която не я споделяш с партньора. Тя може да бъде градивна, да те поддтикне да се промениш към по- добро. Поне при мен е така. И успявам.
Относно свободата, може би съм по- либерална от повечето хора, които познаваш.
Поздрави и усмивки.
цитирай
3. outfaced - аха ...
22.11.2006 08:51
е тази минмалната, дет дет си остава само в мен, е друга тема. Да, тя по принцип е и малко градивна, дотолкова доколкото може да те наведе на някой мисли относно това, какво и липсва на полвинакат ти и какво можеш да промениш в тебе. (но и с промените трябва да се внимава)

Има и друго. Да се опитваш отчаяно да задоволиш всичките и нужди, само и само да не се закача с други също не си е работа. Има си хора, контактни ... даже ми харесва и държа на това качество и не се опитвам да го ограничавам. До сега проблеми не съм имал.

Иначе генерално за ревността си мисля и друго ... това е когато мислиш, че някой друг (външен човек) ти е проблем за връзката, а то проблемите са си между вас ... външния човек само ги катализира и показва ...

брех, що нещо исписах ... и чая ми истина :)
айде, лек ден
цитирай
4. pilcho - Брех...
22.11.2006 14:26
... много добре го обясни! Поздравления!
цитирай
5. ema - Прости ми самочувствието,
22.11.2006 19:53
но за момент помислих, чи си написала това заради мен...Наистина ревността в малка доза е градивна и нормална...Обаче ако имаш причина и съзираш доказателства непрекъснато - тя те убива, не можеш да спиш, да ядеш , да дишаш...живееш в кошмар...
цитирай
6. tessy - до ferrko
22.11.2006 23:38
Според мен най- и подхожда, зеленото е цвят и на завистта, така и на ревността, според мен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tessy
Категория: Тя и той
Прочетен: 572504
Постинги: 130
Коментари: 563
Гласове: 3592
Архив