Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2006 14:18 - Той е по- малък от теб
Автор: tessy Категория: Тя и той   
Прочетен: 6903 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2006 23:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Той е по- малък от теб. Е, и какво от това?

Идваше всеки ден в кафето, където работех. Не го забелязвах, клиенти много. Идваше с компания от хора, които според теб са хора, с които не може да се общува пълноценно. Хора повърхностни и елементарни. А уж живеят в един от най- хубавите квартали. Да, знаеш, че това не е критерий. Той те гледаше. Какво от това, много те гледат. Интересна си им, различна си и ти личи. Обличаш се различно, говориш различно, държиш се различно. Не ти пука. Който каквото иска да си мисли, ти си ти и заради хората няма да се промениш.

Заговаряше те, но ти не му обръщаше внимание. Покани те на кафе. Ти прие, някой ден... Докато не разбра, че е със 7 (словом седем) години по- малък от теб. Тогава го отписа. Помисли си, че те занася. Какво, сега за посмешище на децата ли ще ставаш. Каза ти го едно момче от тяхната компания. Той дойде същата вечер. Ти го попита директно: “Защо не ми каза на колко си години?”, а той леко раздразнен ти отвърна: “Какво значение има на колко съм години, означава ли това, че не можеш да пиеш едно кафе с мен?”

Прав беше, никога не си гледала възрастта на хората, нека не забравяме, че и твоята първа любов беше с три години по- малък от теб. А и в крайна сметка, едно кафе...

След няколко дена той дойде и се уговорихте кога да е деня. Сега си спомняш дните, когато идваше в кафето сам или с най- добрия си приятел, как те разпитваше, как ти носеше вафли... Не те познаваше още, за него не означаваше нищо. Излязохте. Отидохте да пиете кафе. Седнахте на “бебешкото барче”, така го нарекохте, защото е пълно всеки път с майки с деца. Започнахте да говорите и ти откри най- прекрасният човек, който някога си срещала. Не го очакваше. Имаше си приятел и странични връзки не търсеше. Но това момче толкова ти харесваше. Каза си, нека поне бъде моя най- добър приятел. След кафето тръгнахте да се прибирате. Живеехте в съседни квартали, на 5 минути един от друг. Той те покани в тях. Ти отиде, никога не те е било страх, че някой мъж ще поиска да спи с теб, когато отидеш в тях, защото умееш да се справяш със ситуациите.

Цялата вечер останахте прегърнати и нежно се целувахте, нищо повече. Говорехте до сутринта, той ти сподели колко сам се чувства, плакахте заедно. Започваше да се замисляш за твоята връзка, какво ти носи и какво ти липсва.

Последваха бързи събития. Ти се раздели с тогавашния си приятел, беше осъзнала, че не го обичаш вече. И се влюби в него, момчето седем години по- малко от теб. Момчето, което беше по- зряло от повечето твои познати мъже. Момчето, което ти даде всичката своя любов. Момчето, което обикна повече от себе си. Момчето, което те обгради с любов и нежност. Момчето, с което прави най- красивия секс, който си правила някога. Беше щастлива. Той беше единствения мъж, от който си искала деца. Единствения, който те накара да се замислиш изобщо за това. Единствения, с когото би искала да живееш и за когото да се омъжиш. Единствено няколко мисли помрачаваха твоето щастие. Мисълта, че ти ще остарееш първа, че той трябва да живее още, че му е рано да се обвързва сериозно... и още други в този дух.

Имаше късмет, родителите му те приеха съвсем нормално, нищо, че си със 7 години по- голяма.

Какво значение имат годините, когато любовта се появи? Нима са от значение, когато всичко друго е наред, когато имаш всичкото щастие на света? Когато твоята лична история ти изглежда идилия и нищо не може да я помрачи.

Не трябва да имаме предразсъдъци относно любовта, всичко , което има да става ще стане. Не трябва да затваряме съзнанието си за нещата, които не сме опитвали и не знаем какви са. Защото точно, когато не очакваме се случват най- красивите неща. От нас зависи дали ще ги приемем и изживеем.



Тагове:   малък,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. estrella - Няма значение
18.11.2006 14:42
възрастта, но понякога само тя е причина
цитирай
2. katju6a - Любовта е по-силна от всичко...
18.11.2006 16:20
Любовта е най-прекрасното нещо, което мoже да се случи в живота на накого. Нямат знаение нито възрастта, нито социалния статус, нито мнението на обществото. Нежността, сратастта, топлотата са ни напълно достатъчни, за да сме щастливи, ако, разбира се обичаме истински.
цитирай
3. arnette - Аналогично
18.11.2006 16:29
Точно така протекоха и при мен събитията, до момента, в който не се отегчи от мен и не си отиде...
цитирай
4. bambola - :)))))
18.11.2006 17:19
ti go kaza, predrazsadacite , praviat ni neshtastni. Godinite minavat i otminavat, liubovta ostava. Ne gi misli :))
цитирай
5. viki02 - лесно е да се каже,
18.11.2006 18:03
но когато минат години и той подигравателно ти каже: "Какоооооооооооо!!!". Ужасно боли, можеш да ми вярваш! И ти се иска да избегнеш цялото щастие, за да не изживяваш тези няколко минути пълно нещастие.
цитирай
6. isis - "От нас зависи дали ще ги приемем и изживеем."
18.11.2006 19:19
Много правилно. А колко често просто не ни стиска да сме малко по-смели!
цитирай
7. анонимен - ***
18.11.2006 19:33
Прекрасно! Сълзите сами потекоха.....! Много щастие и любов! Какво значение имат годините.....?!?!
цитирай
8. tessy - Благодаря на всички,
18.11.2006 20:40
които четете и коментирате блога ми. Наистина съм ви благодарна. Към viki02, няма опасност да ми се случи това, моята история е по- различна. То всяка история си е различна, вярно, но мисля, че няма да ми се случи точно това.
Към arnette: да се нядяваме, че няма да се отегчи:)
цитирай
9. kaka - :)
18.11.2006 21:58
Браво на теб! Никакви предразсъдъци занапред! За нищо! Иначе - успех и много щастие. Дано това е Мъжът!!!
цитирай
10. viki02 - успех!
19.11.2006 00:18
Само не казвай какво ще ти се случи. Мислиш, че аз съм допускала във вселената това да се случи? На никого.
Иначе... възрастта отдавна престана да има решаващо значение. Отиде си със социализма и "доброто поведение"
цитирай
11. anahata - Изобщо не се притеснявай
19.11.2006 05:45
от възрастта му!! Хронологичната ни възраст няма пряка връзка с мъдростта ни. И не може възрастта на партньорите да предопредели развитието на една връзка. Това, че някоя жена е минала по този път и е преживяла разочарование в никакъв случай не е критерий, от който можем да правим генерални обобщения.
цитирай
12. katju6a - ЗАЖИГАЙ!!!
19.11.2006 19:09
Wsi4ko si zawisi ot 4oweka i ot ogyn4eto, koeto se e razgorqlo w nego. ako towa plamy4e ne izgasne wsi4ko e OK!
цитирай
13. kontakten - Eхе!
03.12.2006 14:28
Ти си била невероятна!Определено съм много заинтригуван.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tessy
Категория: Тя и той
Прочетен: 572445
Постинги: 130
Коментари: 563
Гласове: 3592
Архив