Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2006 23:48 - Тема: Летните връзки
Автор: tessy Категория: Тя и той   
Прочетен: 4813 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 15.11.2006 19:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво са летните връзки? Тука има- тука нема на нашия тъжен живот. Нашите сбъднати сбъркано желания, изживени красиви крадени мигове. Когато сме разсъблечени телом, се разсъбличаме също и душевно. Забравяме нашия текущ живот и текущите проблеми. Има значение само тук и сега. И не е важно на каква цена, важното е да е интересно, да е различно, да е диво и красиво. Грабим с пълни шепи от живота и консервираме емоции в бурканите на нашето съзнание. Емоции, които ще ни сгряват, когато навън е студено; емоции, които ще ни успокояват, когато се скараме с гаджето; емоции, които ще ни радват, докато чакаме следващото лято.

Летните връзки са крехки, също като свежа салата. И също толкова бързо увяхват. Бурни като летен дъжд. Красиви като изгрева в морето. Страшни като нощно къпане.

За мен какво са? За мен- нищо. Никога не съм имала летни връзки. Не почивам през лятото. Не знам що е то летен флирт, но може би има почва у нас... Не обичам да ходя на море, изнервя ме, вместо да ме успокоява. А и какъв летен флирт, когато и малкото пъти, когато съм била на морето, винаги съм била с гадже. За нещастие... А може би за щастие. Защото поне ми е сигурно гаджето. Оттам и секса. Ако съм сама каква е гаранцията, че от един път ще се случи нещо? Каква е гаранцията, че някой ще ме пожелае за флирт точно този ден? Те и каквито са мъжете напоследък- нерешителни, неуравновесени, скучни, и месеци да стоя все тая. Виж, ако съм чужденка, шанса ми се увеличава правопропорционално на материалното богатство и сила на чуждата страна. Колкото по- богата е страната, толкова си по- интересна, а колкото си по- интересна, толкова повече си и ухажвана. Ако си и малко по- хубавичка... летния флирт ти е в кърпа вързан. Оттам насетне от теб зависи дали ще порасне поне до лятна връзка. И от летния партньор.Но да оставим тази тема, все пак не сме чужденки, в случая за нещастие. Но кому е притрябвал някакъв си летен гларус. Пък и те летните гларуси в много случаи даже и емоции не носят, само тъга. Тъга, защото са глупави, предвидими, скучни. То по- добре да си сама, отколкото зле придружена. Сексът с непознат може да се случи и в дискотеката в твоя град, през върлата зима, че даже може и да е по- красив от всички летни флиртове, които са ти се случвали.

Летните връзки често носят и тъга. Защото си отиваш. Защото си сама. Защото няма да го видиш вече. Защото ти харесваше, и той и лятната ти авантюра. Защото сега става скучно. Защото почивката свърши. Защото и лятото свърши. Толкова много защото. А ако се влюбиш? И после толкова време да прекараш в страдание. Кому е нужно? Излишно страдание, излишни проблеми. Вярно е, че проблемите понякога сами идват, но също така е вярно, че е по- добре да не ги търсим сами.

Но също така би могло да бъде и много красиво това твое лятно увлечение. Може да съхраниш прекрасни спомени, да ги погребеш дълбоко в себе си и да ги изровиш в момента, в който се почувстваш самотна, необичана и тъжна. После, когато лошият момент в живота ти свърши, да изгориш остатъците ритуално. Да се стоплиш на рехавия огън, който ще направят, да потриеш доволно ръце и да продължиш с живота си. До другата лятна връзка. За да има какво да изравяш и следващия път. За да може пак да се стоплиш. А може и да не стане точно така. Може да изваждаш тези спомени, да ги разглеждаш, да им се наслаждаваш, да ги изживяваш отново и отново. Имайки много летни връзки, можеш да консервираш адски много красиви спомени. Да запълниш всички мозъчни буркани със спомени и после през зимата да ги ядеш бавно, да им се наслаждаваш, дарявайки ти щастие.

Можеш да преживееш страхотни оргазми, за които после да си спомняш, докато правиш рутинния секс с постоянния си партньор. Можеш да опиташ неща, които не би си позволила да опиташ в друг случай. А може и да не ги опиташ. Въпрос на избор. Може да се влюбиш в твоята лятна любов. Може да се чувстваш страхотно с това усещане, а може и да не се. Толкова много вероятности. Но няма как да знаеш какво ще се случи, ако не опиташ. А ако те е страх да опиташ, значи няма смисъл да се пробваш само заради идеята. Ще се провали, можеш да бъдеш сигурна.

За летните връзки се иска кураж, също така трябва щипка дебелокожие и голяма доза оптимизъм. Малко есенция на вяра в себе си и една лъжица нежност. Всичко това се забърква в еднородна смес и се оставя да престои. След седмица се вижда какво се е получило. За жалост, не всеки път резултата е сполучлив. Но и това го има. Може да се гарнира с усмивки и целувки и с много любов по желание. Също така и със сълзи и разочарование по нежелание.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :)))
15.11.2006 12:17
Mnogo e istinski postinga, super e! Mislia, che tova, koeto si napisala, vseki go e prezivial, ili pone bi mu se iskalo...
:))
цитирай
2. анонимен - Много е готино това
15.11.2006 17:50
Леле мила нямаш идея за какво става дума щом не си изживяла подобно нещ.. Сега съм на 32 но като бях на 23 ми се случи и то съвсем целенасочено го търсих. Имах гадже но решихме да си караме почивката поотделно и то се случи една... не ти е работа. Сега наистина като ме обземе скуката от монотонния семеен живот с радост и трепет си спомням за онова невепоятно изживяване. И то ме топли и кара да се усмихвам. А що се отнася до това дали бих го направила пак не съм толкова сигурна сега. Но то годините си казват своето .
цитирай
3. tessy - радвам се
15.11.2006 19:12
Всеки трябва да има своите мигове щастие. По един или друг начин. Може някой ден и аз да опитам:)))
Благодаря ви за коментарите.
цитирай
4. master4eto - kateto
18.11.2006 11:43
izcqlo se saglasqvam s napisanoto tuk!taka e za pove4eto ot nas!kakto kaza trqvbva si nepokist i tova e:}...
цитирай
5. анонимен - letnite vrazki sa nai hubavoto v toq ...
22.11.2006 16:04
letnite vrazki sa nai hubavoto v toq jivot braat!!!mn mn e qko da ska4a6 ot mom4e na mom4e prez lqtoto 4ovek!
цитирай
6. анонимен - прави впечатление, че авторката се ...
27.11.2006 17:10
прави впечатление, че авторката се възприема като един квалифициран психолог, на когото всичко му е ясно. не е сериозно да пишеш разни свободни съчинения за нещо, което не си преживявал - както самата тя казва - като летния флирт. какво ново казваш на света? стандартното словоблудство го има навсякъде..и хич не е интересно
цитирай
7. tessy - ами като не ти е интересно, не чети
27.11.2006 18:31
Никой не те е задължил, още повече пък и да ме коментираш. Щом не ти е интересно- via.
цитирай
8. анонимен - Съгласна съм
30.11.2006 12:38
Преживях такава връзка през лятото, много ми помогна да се възстановя емоционално, спомням си за това в тъжни моменти и ме кара да се чувствам добре
цитирай
9. анонимен - Ванилия
15.12.2006 18:48
Аз съм просто царица на лятните връзки,но до сега не съм чела нещо толкова вярно...Не мога да повярвам,че до сега не си имала такава:)Браво:)
цитирай
10. анонимен - leten flirt
15.03.2007 13:57
3a men napisanoto po gore e chudesno. a3 sum na 18 godini i pochustvah tova neveroqtno i3jivqvane na moreto. sega kato si spomnq 3a te3i 10 dni napravo mi se pla4e ot maka 3a i3minalata 10 dnevna abantiura. i naistina e lo6o kogato se vliubi6 v to3i chovek.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tessy
Категория: Тя и той
Прочетен: 572497
Постинги: 130
Коментари: 563
Гласове: 3592
Архив