Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2006 01:59 - Дълъг живот?
Автор: tessy Категория: Тя и той   
Прочетен: 4715 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Мрак, и в мрака свтлинка. Светлинката е огънчето на моята цигара. Всички твърдят, че не е хубаво да се пуши, че се поврежда кожата, заболява се от рак. А също така цигарите са и скъпи... Но когато цигарите са удоволствие, какво да правим тогава. Когато единственото ти удоволствие е това, нищо, че също така е и порок... Удоволствие е, когато си опъваш, удоволствие е, когато издишваш, удоволствие е даже, когато ти горчи. Обичаш да я държиш между пръстите си, нищо, че после ще миришат. Обичаш даже и дрехите си, които са пропити с цигарен дим. Обичаш да държиш цигарата между пръстите си, обичаш и да наблюдаваш хората, когато пушат, техните жестове и начини на пушене.
    Знаеш, че можеш да ги спреш. Спирала си ги толкова пъти, и всеки път намираш извинение за да започнеш отново. Да, лошото е в това, че ти харесва да пушиш. Най- трудно се отказваме от неща, които ни харесват. Все едно да изпратиш на смърт човек, в който си влюбен. Не би могъл и ще е адски трудно, знаейки че любовта ви е забранена.
    Но какви хора ще сме, ако нямаме удоволствия и пороци. Ако не харчим пари, ако не пушим, не пием и не правим секс? Какво хора сме- без нормални човешки желания, живеещи празен дълъг и скучен живот. Аз не искам да живея така. Искам да правя каквото ми харесва и когато ми харесва. Това е свободата, която в днешно време е на все по- малко места, във все по-малко животи. И лошото е, че ние сами си слагаме оковите, сами си налагаме ограниченията и сами се спираме от хорски срам или от прекомерната информация. По- лошо ли е да умреш от рак, по- лошо ли е да умреш от цироза, не са ли всички болести, от които се умира. Лошо ли е да умреш, порок ли е? И кога е по- добре да умреш, когато си доволен, живял си както ти е харесвало или когато цял живот си се съобразявал с норми и ограничения, налагани от други и в теб се е натрупало едно огромно неудоволетворение?
    Един човек цял живот пиел и пушел. Пиел ракия от сутринта и пушел "Арда" по един пакет и половина на ден. Починал на 58 години от рак на черния дроб. Не се мъчил, просто един ден легнал на легло и повече не станал. Не се мъчил. Ей- така изведнъж си и издъхнал. Всички казвали: "Ето беше алкохолик и пушеше много, Господ го прибра толкова рано". А близките му си задавали въпроса: "Сега къде е? В рая или в ада?" Отговора, които получили бил: " Естествено, че ще е в рая, той цял живот не е направил нищо лошо на никого, единствено на себе си." А това все още не е престъпление според Бог, защото да отнемаш всеки ден по малко от живота си, си е чисто самоубийство, а самоубийците се знае, че не отиват в Рая и Господ не ги обича, но това е изключение, Господ все още не е осъзнал пропуска си. Парадокси в живота колкото искаш.
   Да убиваш бавно себе си не е като да убиеш някого. По- лесно е и едновременно с това по- трудно. По- лесно, защото не осъзнаваш какво правиш, не осъзнаваш последствията от твоя пагубен начин на живот. А по- трудно е, защото осъзнаеш ли го, разбираш, че убиваш човека, който ти е най- скъп. А и все пак не се иска толкова смелост като да убиеш някой реално.
Желаем да водим здравословен начин на живот, но това ни коства разнообразието и "цвета" на живота. Желаем да живеем 100 години, без да се замисляме, че старостта е едно тъжно, дълго и самотно съществуване.
-Дълъг живот?
- No, grazie.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. isis - Тук ще бъда по-остра, отколкото съм обикновено в блога.
02.11.2006 02:12
Въпрос 1: някой си бил умрял от рак и не се мъчил? Съмнявам се. Не случайно от рак се страхуват толкова много хора - не защото от него се умира, а защото смъртта е БАВНА И БОЛЕЗНЕНА.

Въпрос 2: ако той не се е мъчил (за момент приемаме за вярно), има ли значение как са приели смъртта му близките или изхождаме от позицията на абсолютния хедонизъм и егоизъм?

Въпрос 3: понеже от подобни весели болести човек обикновено не се гътва за два дни, има един доста дълъг период, който е свързан с грижа за болния- финансова, емоционална, всякаква. Може би и това няма значение.

Въпрос 4: конкретно за цигарите. Е как заключи, че не убиваш други хора, като пушиш в тяхно присъствие?

Въпрос 5: откъде тази заблуда у пушачите, че отказват цигарите? Това е най-големият наркотик, точно защото не е признат за такъв. Причините са чисто корпоративни и става дума за големи пари. Нищо повече. Колко пушачи, отказали цигарите ЗАВИНАГИ познаваш? Аз познавам един.
цитирай
2. tessy - 5.
02.11.2006 02:33
1.Аз лъжи не разказвам. Умря точно за една седмица, през която беше на легло. Наистина не се мъчи. Няма значение дали ми вярваш или не.
2. Дали има значение как съм приела смъртта му. Мислиш ли, че няма? Как можеш да помогнеш на човек, който не иска да му помагат. Но това е една друга тема.
3.А за цигарите. Аз мога и да не пуша в присъствието на хора, и с хора да се съобразявам мога, от което ми е писнало обаче. А и напоследък все на открито пуша, така че... И от рака не ме е страх, от болка също, каквото има да става то ще стане.
5.Относно пушачите, всеки може да ги спре. Само, че въпроса е докъде стига желанието да се продължи. Аз познавам много, които вече не пушат. За постоянно.
цитирай
3. pazzo - Няма нищо по-хубаво,
02.11.2006 08:32
от първото дръпване след като си се мъчил 1 месец и си ги бил спрял, мислейки че е за постоянно. :)
цитирай
4. ema - Аз мисля като теб!
02.11.2006 08:49
Имах приятелка, която умря от цироза без да е пила повече от 20 грама алкохол за наздраве. Не можеш да се скриеш от смъртта...А децата, които умират...може да разсъждавам първобитно, но "Стерилен живот?"-"No, Grazie!"
цитирай
5. vboychev - Аз ги спрях...
02.11.2006 09:22
Аз ги спрях преди година и половина и да ви кажа май не се чувствам по-добре...
цитирай
6. viva - Мисля че...
02.11.2006 17:19
Ще си позволя и аз да изкажа моето мнение по някалко въпроса:
1.Много жалко за този, чиито удоволствия в живота са пиенето, пушенето, харченето на пари.
А какво е мнението ти за лъжата, омразата, злобата?
Не са ли те оковите, които ни правят роби на греха? А свободата и радостта са в Исус.
2.Да вредиш на собственото си здраве Е престъпление. Господ не е допуснал пропуск, нито има нещо, за което можем да се сетим преди Него, всичко е казано много ясно, просто отвори Библията и ще разбереш-1Кор. 3:16-17.
цитирай
7. анонимен - Няма нищо по=лесно...
04.11.2006 04:04
от това да спреш цигарите. Аз го правя всеки ден.
цитирай
8. анонимен - ganuk
09.11.2006 19:36
знаете ли че има 8000 субстанции в цигарения дим , които са доказано канцерогени? Плюс това рязко увеличават свободните радикали, а в кръвта стават токсични? С една дума увеличаваш си риска за куп заболявания независимо дали си пасивен или активен пушач/ за последните е по-голям/.Колкото до бърза или бавна е смъртта от рак , по правило е бавна..но едва ли някой би рискувал с цигарите само за да покаже ,че има и изключение :). Хора, простичко е , цигарите са наистина силен наркотик, който трябва да бъде заменен с друг такъв :), например спорта ;)
цитирай
9. tessy - до jiovanio
21.11.2006 20:58
Драги, ако ми трябваше психиатър, можеш да бъдеш сигурен, че сама щях да го потърся. И изобщо не се опитвам да търся причини за слабостите ми. Не ме е срам от слабостите ми и не познавам човек, който няма слабости.
И към всички: поста ми не е апел за започване на цигарите, говоря само за себе си.
цитирай
10. babylon - Jivot...
23.11.2006 20:14
...jiveem taka, kakto iskame, ne taka kakto trqbva...Ima6 pravo na izbor vyv vseki edin slu4ai...Ako iska6 moje6 da se hvyrli6 pod nqkoq kola...tova e tvoqt izbor, koito vinagi trqbva da byde uvajavan.Ako ne pravi6 tova, koeto iska6 i kogato iska6,ti svoboden li si????Ne mislq...Pusheneto e glezotiika, koeto trqbva da si pozvolqvame, ako mislim, 4e ni stava po-dobre..
Pushete, piite, zabavlqvaite se, no est s mqrka...Tova e to-Jivotyt!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tessy
Категория: Тя и той
Прочетен: 572482
Постинги: 130
Коментари: 563
Гласове: 3592
Архив