Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2006 00:58 - Италия такава, каквато я виждам всеки ден
Автор: tessy Категория: Тя и той   
Прочетен: 1458 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2006 18:37


Кой е казал, че Италия е страната, в която всички искат да живеят? Кой го казва? Как кой- италианците, мислейки си, че тяхната страна е най- хубавата, и че имат всичко най- хубаво. За жалост не е вярно, поне не и в тази част на Италия, където за нещастие се намирам, за щастие само временно. Тук нищо не им е на ред на бедните хорица.
За да хванеш автобус от някое малко градче или селце трябва да чакаш с часове, а понякога височайшите шофьори даже не благоволяват да спрат, нищо, че махаш като откачен. Защото така се спира автобус тук, чрез махане, все едно стопираш. В малките градчета и села няма автогари, според тукашните общинари явно са излишни пари. Има само спирки, които недай си боже да си нов или чужденец, няма как да ги знаеш.
Никога не можеш да се оправиш, колкото и информация да събираш просто, защото или тук всичко се променя много бързо (вариант 1- ви) или има разписания и наредби, които не се спазват (вариант 2- ри).
Сметките им идват на два месеца и са астрономически, но никой никога не се оплаква плащат си и толкова, не може да се спори. Трябва да се плащат и точка. Чудно как успяват, защото повечето пенсионери взимат мизерни пенсии от по 500- 600 евро. А Италия, според последните проучвания, е страната от Европейския съюз с най- висок процент застаряващо население.
Мръсотията е отделна необятна тема, нямате си и на представа колко е мръсно тук. И най- мръсния град в България не може да се сравни с Неапол, наистина.
Хората са груби и невъзпитани, дацата им ужасни, разглезени, лигави, адски некултурни и невъзпитани. Не уважават никого и нищо.
Тук на мода е пиърсинга на носа ( предимно за момичетата) всяка втора е с пиърсинг. Няма да споменавам, че голяма част от населението е с наднормено тегло, но е добре все пак, че мъжете им не обръщат много внимание на килограмите.
А псевдо морала, боже, псевдо морала, ходят всяка неделя на църква и са много набожни, а всеки ден нарушават десетте божи заповеди или поне част от тях. Да не говорим за младите момичета, които практикуват анален и орален секс от много малки, защото когато се омъжат един ден трябва да са девствени... поне там... Говорим за тази част от девойките, която уж е вярваща, другите естествено си практикуват всичко... още от малки.
Тук има (все още се срещат) и бракове между роднини, братовчеди даже по първа линия, за да се запазят парите в семейството. Можете да си представите какво поколение следва.
Голяма част от жителеите на града живеят в апартаменти и къщи, или без прозорци, или с много малко такива, няма въздух, няма светлина, да се чудиш как оцеляват, ето защо има толкова много луди и деформирани тук.
Засега ще спра до тук. Това са само част от нещата, с които човек се сблъсква, озовавайки се тук. После свикваш и не ти прави впечатление.


Тагове:   италия,   ден,   каквато,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tessy
Категория: Тя и той
Прочетен: 574017
Постинги: 130
Коментари: 563
Гласове: 3592
Архив